De vakantieperiode is begonnen: ๐Ÿฒ ๐˜๐—ถ๐—ฝ๐˜€ ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ฒ ๐˜„๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜

01 augustus 2023

๐Ÿฒ ๐˜๐—ถ๐—ฝ๐˜€ ๐—ผ๐—บ ๐—ท๐—ฒ ๐˜„๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ท๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐˜

De zomer komt eraan! Grote kans dus dat jij je zomervakantie al aan het plannen bent. Helaas zijn inbrekers dan ook al aan het plannen. Om in te breken. De zomervakantie is namelijk รฉรฉn van de populairste periodes bij inbrekers. Gelukkig kun je allerlei maatregelen nemen om je huis te beveiligen tegen inbraak.

Als je onderstaande tips volgt, kun jij waarschijnlijk een stuk geruster op vakantie. Lees gauw verder

1. Doe รกlle ramen op slot
Natuurlijk doe je de deur op slot als je weggaat. Maar zijn alle ramen dicht? Ook de kleine raampjes, van bijvoorbeeld de garage of de wc? Als een inbreker een mogelijkheid ziet, probeert ie binnen te komen.

2. Maak het ze niet te makkelijk
Laat geen ladder in de tuin staan en zet, als het even kan, de klikoโ€™s buiten bereik. Dan kunnen inbrekers deze niet gebruiken om bij een raam in de buurt te komen.

3. Doe alsof er iemand thuis is
Je kunt timers gebruiken om het licht aan te laten gaan op bepaalde tijdstippen. Doe dit op meerdere plekken in het huis en op afwisselende tijdstippen. Zo lijkt het alsof er iemand door het huis beweegt.

4. Maak afspraken met je buren of vrienden
Het is slim om afspraken te maken met buren of vrienden die in de buurt wonen. Deze kunnen je huis in de gaten houden en om de paar dagen de brievenbus leeghalen (en planten water geven).

5. Leg waardevolle spullen in een kluis
Belangrijke papieren en herinneringen die je niet kwijt wilt, kun je goed in een kluis doen. Maak ook een backup van belangrijke bestanden op je computer en leg deze erbij. Zet de kluis op een plek waar de dieven niet makkelijk bij kunnen. Ze zijn in staat om de kluis gewoon mee te nemen, dus zorg dat dat lastig is.

6. Laat social media even voor wat het is
We snappen het, je wilt graag je vakantiekiekjes delen met de rest van de wereld. Maar alles wat jij online plaatst, kunnen anderen ook zien. En als jij een foto van jezelf op het strand met een cocktail op Instagram zet met โ€˜living the lifeโ€™, weet iedereen die meekijkt dat jij even niet thuis bent.

Meer nieuwsitems?

Dhr. Schumacher

Avenhorn

"Contact met makelaar verliep weer prima. Heldere uitleg van verkoopproces en geen verrassingen nadien. "

4.5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×