Aankoopmakelaar is een aanrader!

10 juni 2021

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een aankoop- en een verkoopmakelaar. Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig. Een aankoopmakelaar helpt bij het aankopen van een woning en een verkoopmakelaar helpt bij het verkopen van een woning. Een makelaar kan dus niet twee petten tegelijk op hebben. Hij behartigt of de belangen van de verkopende of die van de aankopende partij. Heb je een nieuwe woning op het oog? Neem dan een aankoopmakelaar in de arm. De voordelen zijn enorm.

Wat zijn de voordelen?

Een makelaar kent de woningmarkt als geen ander en heeft veel kennis en ervaring. Al het regelwerk neemt hij netjes uit handen. Hij informeert, adviseert, controleert en geeft nieuwe inzichten. Hij bepaalt de strategie, bewaakt belangrijke data , checkt het koopcontract en begeleidt bij de inspectie voor de sleuteloverdracht. En dat scheelt je heel veel tijd, stress en ergernis. Bovendien heeft de makelaar een rationele kijk op de zaak omdat hij niet emotioneel betrokken is bij de aankoop. Het enige nadeel van het inschakelen van een aankoopmakelaar is dat het geld kost. Maar dat haal je er door zijn ervaring, expertise en onderhandelingstechniek dubbel en dwars uit!

 Wat is de toegevoegde waarde van 4×1?

4×1 Makelaardij is enorm ervaren als aankoopmakelaar. Onze speerpunten zijn bezichtigen, adviseren, onderhandelen en afhandelen. En daarbij gaan we altijd net even dat spreekwoordelijke stapje verder. Juist in deze krappe woningmarkt is proactieve begeleiding bijzonder belangrijk.

Er is immers veel vraag en weinig aanbod. Wij begeleiden je graag van de eerste tot de laatste stap.

Aan het begin van het traject vindt er een gesprek plaats, dat verder gaat dan alleen je woonwensen. We brengen alle behoeften in kaart en kijken direct naar hoeveel je kunt lenen.  Hiervoor stuurt de makelaar je door naar een professionele hypotheekadviseur binnen ons netwerk, zodat je exact weet wat je financiële situatie is.

Succesvol aankopen

Is je financiële situatie bekend en hebben we je woonwensen duidelijk in kaart? Dan gaat de  aankoopmakelaar van 4×1 Makelaardij samen met jou op zoek naar woningen. De makelaar let hierbij ook op zaken als de juiste prijsklasse, de geschikte locatie en de marktconformiteit van de vraagprijs. Er wordt in deze tijd regelmatig over de vraagprijs heen geboden. Maar is dit reëel? En kun je het betalen? Ook dat heeft de aandacht van je makelaar. Is er een woning gekocht? Dan beoordeelt je makelaar de juridische documenten (zoals de koopovereenkomst). De makelaar probeert het maximale te bereiken ten aanzien van de onderhandelingen (datum overdracht, over te nemen spullen etc.) Zo hebben we dit jaar tot nu toe 9 van de 11 aankoopopdrachten voor onze klanten naar volle tevredenheid kunnen vervullen!

Review aankoop Corné

Wij zijn in contact gekomen met Corné. Wij vinden het heel belangrijk dat we met een persoon kunnen samenwerking die snel schakelt. Corné heeft in elk opzicht bewezen dat hij dit kan. Twee dagen na het eerste telefoontje kwam Corné bij ons langs. Het weekend hadden wij onze bezichtiging waar Corné mee naartoe ging. We brachten het bod uit en dit werd dezelfde dag nog geaccepteerd. Ook in de begeleiding naar het vervroegen van de sleuteloverdracht heeft Corné een “sleutelpositie” gehad die hij 100% heeft waargemaakt. Wij zijn enorm tevreden over Corné en zouden hem dan ook aan iedereen aanbevelen.

Sven en Charlotte

Review aankoop Edward

Als aankoop makelaar heeft Edward Rozendaal van 4×1 ons goed geholpen. Heerlijk als je zulke belangrijke zaken aan professionele mensen kunt overlaten. Er was veel contact, dat vonden wij prettig.  Edward hield ons goed op de hoogte, van ontwikkelingen. En de contacten via 4×1 op kantoor verliepen zonder problemen.

Alle zaken zijn goed en soepel verlopen.

Dhr. en Mevr. Haring

Meer nieuwsitems?

Ferry & Ineke

Enkhuizen

"Gouden tip; als je je woning ook binnen 2 dagen wilt verkopen, moet je 4x1 eens bellen! Krijg je zeker geen spijt van. Ga maar vast inpakken."

5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×