Starters betalen geen overdrachtsbelasting in 2021

17 september 2020

Starters betalen geen overdrachtsbelasting in 2021

Koop je een starterswoning van €265.00, dan betaal je dit jaar €5.300 overdrachtsbelasting. Volgend jaar gaat de belasting voor dezelfde woning naar nul. Wel moet je aan de volgende voorwaarden voldoen.

De plannen zijn officieel: de overdrachtsbelasting voor starters wordt afgeschaft in 2021. Dat scheelt starters 2 procent van de aankoopprijs bij het kopen van hun woning. Koop je een woning van €265.000, dan is het voordeel €5.300. Met deze wijziging hoopt de overheid starters meer kans te geven op de woningmarkt.

Als startende koper moet je voldoen de volgende voorwaarden om van de vrijstelling gebruik te maken. Voldoe je hier niet aan, dan betaal je alsnog overdrachtsbelasting.

  • Je bent tussen de 18 tot 35 jaar.
  • Je koopt daadwerkelijk een woning.
  • Je hebt de vrijstelling van overdrachtsbelasting niet eerder ontvangen en laat dit vastleggen in een verklaring.
  • Je gaat zelf in de woning wonen (het zogenoemde hoofdverblijfcriterium) en laat dit vastleggen in een verklaring.

In de verplichte verklaring verklaar je als koper te voldoen aan de voorwaarden voor de vrijstelling van overdrachtsbelasting. De verklaring geef je vervolgens af aan de notaris. Is één van de kopers 35 jaar of ouder? Dan betaalt hij of zij wel 2% overdrachtsbelasting over het deel van de woning waar hij of zij eigenaar van is.

Bron: Wegwijs.nl

Meer nieuwsitems?

Mevr. Sachs

Zwaag

"Via mijn ouders en vriend bekend geraakt met Corné. Met één week verkocht! Corné heeft mij super goed geholpen! Ik ben er heel blij mee. Bedankt!!!!"

5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×