Stappenplan huis verkopen

Het stappenplan van een verkoopproces in 6 stappen. 

Je wilt jouw huis verkopen, maar hoe gaat dat? 4×1 Makelaardij helpt je hier graag bij! Bij het verkopen van een huis doorlopen wij samen met jou de volgende stappen:

 1. De vraagprijs bepalen

  De makelaar van 4×1 Makelaardij komt bij je langs en bespreekt samen met jou de plus- en minpunten van jouw huis. Op basis hiervan stelt 4×1 Makelaardij de verkoopprijs van jouw huis vast. De verkoopprijs is gebaseerd op jouw huis zelf, maar bijvoorbeeld ook op de omgeving.

 1. Maak jouw huis verkoop klaar

  Een goede eerste indruk bij kijkers is belangrijk. Zorg daarom voor een net en opgeruimd huis. Pak achterstallig onderhoud aan, herstel kleine beschadigingen en zorg voor lichte kleuren in huis. Onze fotograaf komt langs en maakt een professionele fotoreportage van jouw huis.

 1. De bezichtiging van jouw huis

  Jouw huis wordt op het internet geplaatst, op diverse social media kanalen zoals Facebook en YouTube, in onze etalage en eventueel in de krant. Geïnteresseerde kijkers bellen naar ons voor een afspraak om jouw huis te bezichtigen. Mocht je hiervoor persoonlijk benaderd worden, verwijs de kijker dan altijd door naar ons. Jouw makelaar verzorgt de bezichtigingen, jij bent op die momenten liever niet thuis aanwezig. Belangstellenden voelen zich dan vrijer in jouw huis en stellen zich meer open.

 1. Onderhandelen over de verkoop van jouw huis

  4×1 Makelaardij is ervaren in de onderhandelingen tijdens de verkoop van een huis. Wij helpen je hierbij, maar je bent altijd de eindbeslisser. Jij bepaalt voor welk bedrag wij jouw huis mogen verkopen. Samen met jou stippelt 4×1 Makelaardij het juiste pad uit.

 1. Koopovereenkomst ondertekenen

  Jij en de kopende partij komen bij de makelaar op kantoor om de koopovereenkomst te ondertekenen. In een koopovereenkomst staat een aantal punten vastgesteld: zoals de verkoopprijs, de leveringsdatum en de ontbindende voorwaarden. Voordat je officieel jouw handtekening zet voor de verkoop van jouw huis, lees je eerst thuis alle afspraken nogmaals zorgvuldig door.

 1. Afhandeling bij de notaris

  De wettelijke bedenktijd is voorbij, het is tijd voor de laatste handtekeningen. Bij de notaris teken je de akte van levering. De verkoop van jouw woning is officieel, gefeliciteerd!

Ook jouw huis verkopen met de hulp van 4×1 Makelaardij? Maak telefonisch een afspraak of vul het contactformulier in.

Huis verkopen Hoorn Neem contact op

Dhr. Kuikman

Zwaag

"Makelaar is zeer deskundig, het contact was goed en correct. Het huis was boven verwachting snel verkocht. Ik kan 4x1 iedereen aanraden."

5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×