Informatie voor starters voor starters op de woningmarkt

Starter op de woningmarkt

Ben jij een starter op de woningmarkt of met andere woorden, ga je je eerste huis kopen? Dan komen er vast veel vragen bij je op. Er komt veel kijken bij de koop van een huis, daarom informeren wij je met nuttige informatie en weetjes. Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen? Bel dan 0229-285170 en we helpen je graag verder!

Bij wie regel ik mijn hypotheek?

Voor je echt op zoek kunt gaan naar je droomwoning is het goed om te weten wat je budget is. Op die manier kun je gericht zoeken en loop je niet het risico dat je verliefd wordt op een woning die ver boven je budget ligt. De eerste stap is het maken van een afspraak bij een financieel adviseur. Hij/zij kan jouw financiële situatie in kaart brengen en zorgt voor en de officiële benodigde hypotheek papieren die nodig zijn om een huis te kunnen kopen. Het uiteindelijke budget is een combinatie van geleend geld en jouw eigen spaargeld.

Hoe ga ik op zoek naar een huis?

Als je weet wat je budget is, kun je gericht gaan kijken naar jouw droomwoning. Je kijkt op Funda, speurt makelaarswebsites af en misschien valt je oog wel op jouw droomwoning in de plaatselijke krant of op een social media kanaal van een makelaar. In ieder geval geven we graag als TIP: Schrijf je bij zoveel mogelijk makelaarskantoren in als ‘woningzoekende’. Dit is vaak gratis en zo blijf je op de hoogte van het nieuwe aanbod. Geef ook bij vrienden, familie en collega’s aan dat je op zoek bent naar een woning. Hoe meer mensen weten van jouw zoektocht, hoe groter de kans is dat je ’toevallig’ een huis aangeboden krijgt.

Als je dit allemaal niet snel genoeg gaat, of tot dusver zonder resultaat, kun je ook overwegen om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Jouw makelaar gaat dan actief voor je aan de slag en wie weet is jou/jullie droomwens zo vervult!

Met welke kosten moet ik verder rekening houden?

Het kopen van het huis kost geld. Dit geld kun je deels al van te voren sparen en deels mee financieren in je hypotheek. Welke kosten komen er bij het kopen van een huis kijken?

Je hebt bijvoorbeeld.

  • Advies- en bemiddelingskosten van de hypotheek adviseur 
  • Kosten koper. De overdrachtsbelasting, de notariskosten en de kosten voor inschrijving van de eigendomsakte bij het Kadaster vormen samen de ‘kosten koper’ (k.k.).
  • Kosten aankoopmakelaar 
  • Aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie
  • Taxatiekosten
  • eventueel bouwtechnische keuring
Neem contact op

Jan Cees Meijer

Hoorn

"Corné zit er bovenop , is betrouwbaar , kundig en zal altijd zijn klant voorop stellen."

4.5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×