Hoe koop ik een huis aan?

19 maart 2020

Donna van 4×1 Makelaardij legt dit graag aan je uit.

‘Het kopen van een huis is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Naast dat er een heleboel dingen bij komen kijken, ben je vast niet de enige die het huis gaat bezichtigen. Oké, de bezichtiging staat ingepland en deze wordt dit keer gelukkig niet afgezegd door de makelaar, omdat het huis al verkocht blijkt te zijn. Waar let je dan op tijdens een bezichtiging?

1. De bouwkundige staat. Hoe is het hout- en schilderwerk? Zijn het betonnen- of houten vloeren?
2. Hoe zit het met de juridische zaken? Welke rechten rusten er op dit huis? Denk aan recht van overpad of erfpacht.
3. Is dit wel realistisch? Laat je emoties thuis! Punt 1,2 & 3 check, check en check.

En dan nu.. je bieding. Je wilt het huis en daarom wil je het beste bod uitbrengen, maar je wilt ook weer niet te veel betalen. Kijk of het een ‘’vraagprijs’’ of ‘’biedingen vanaf prijs’’ is en naar wat andere vergelijkbare huizen in de omgeving hebben opgeleverd. Was het druk tijdens het kijkuur? De kans is dan groot dat er dus veel biedingen binnen zullen komen. Speel hier op in.

YES! Jouw bod is geaccepteerd door de verkopers en dan komt nu de koopakte. Maak wat tijd vrij om al dit leeswerk kritisch door te nemen. Nadat je de koopakte heb getekend heb je (als particulier bij het kopen van een huis) nog 3 dagen bedenktijd. Dit is wettelijk zo geregeld. Als je in de 3 dagen niks van je heb laten horen is de woning definitief verkocht of onder voorbehoud verkocht. Onder voorbehoud verkocht hangt af van de voorwaarden die je heb op laten nemen in de koopakte. Denk hier bijvoorbeeld aan de financiering of een bouwkundige keuring. Is de datum verstreken van de ontbindende voorwaarden? Gefeliciteerd! De woning heb jij nu definitief aangekocht. De champagnefles mag nu officieel geopend worden. PROOST!

Ik kan me voorstellen dat je hier graag hulp bij wilt hebben. Je koopt tenslotte geen broodje bij de bakker! 4×1 Makelaardij kan je hierbij helpen. Onze makelaars zijn gespecialiseerd in het aankopen van woningen. Zo weet je zeker dat je niet te veel zult betalen en dat alles op rolletjes zal verlopen. Bel vandaag nog om de mogelijkheden te bespreken naar 0229-285170.’

Meer nieuwsitems?

Bram de Goede

Enkhuizen

"Heel creatief en snelle verkoop voor een goede prijs."

4.5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×