Een woning bezichtigen: waar moet u op letten?

26 februari 2021

U heeft een woning gevonden op Funda of op onze website en bent hier enthousiast over geworden. Dan is het tijd voor een bezichtiging! Maar een bezichtiging kan best op u afkomen. Hoe haalt u hier het meeste uit? En waar kunt u op letten?

1. Zet de eisen- en wensen op papier
Noteer al uw wensen en eisen voor uw droomhuis. Houd deze twee lijstjes van elkaar gescheiden. Wat zijn voor u echt eisen (de locatie of aantal slaapkamers) en wat zijn voor u wensen (een tuin op het zuiden of parkeren op eigen terrein bijvoorbeeld).

2. Ook de omgeving is belangrijk
Nog niet zo bekend in de omgeving? Fiets een rondje in de buurt en observeer. Bekijk de parkeerplaatsen, huizen en voorzieningen. Vraag eens aan de buren hoe zij de buurt ervaren.
Proef de sfeer en bekijk of u hier zich thuis én veilig kunt voelen.

3. Plan de bezichtiging bij daglicht
Bekijk de woning altijd overdag! Ervaar de sfeer in de woning met daglicht. Als het donker is, heeft u dit zelf veel meer in de hand. Ook is het handig om te weten hoe de lichtinval is en zijn eventuele gebreken aan de woning sneller te zien.

4. Bekijk alles! 
De woonkamer, keuken, tuin, alles loopt u met de makelaar langs, maar vergeet de ruimtes zoals de meterkast en de kruipruimte niet.
Check ook de staat gevel en de kozijnen. Zo kunt u rekening houden met eventuele extra kosten.

5. Stel vragen!
Bereid u goed voor door alle vragen die u wilt stellen of die in u opkomen op te schrijven. Zo voorkomt u dat u door enthousiasme vragen vergeet te stellen. U kunt denken aan ‘Hoe is de woning geïsoleerd? ‘Wanneer is het buitenwerk voor het laatst geschilderd?’, ‘Uit welk jaar is de cv-ketel?.

Meer nieuwsitems?

Jan Cees Meijer

Hoorn

"Corné zit er bovenop , is betrouwbaar , kundig en zal altijd zijn klant voorop stellen."

4.5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×