7 onmisbare tips voor een goede bezichtiging van een huis!

Een huis bekijken is niet iets wat je dagelijks doet. Het is best spannend, maar vooral leuk denken wij! Samen met jou willen we dit zo goed mogelijk voorbereiden. Daarom deze 7 onmisbare tips ter voorbereiding van jouw bezichtiging.

Tip 1: Ontdek ook de buurt

Het is fijn als de voorzieningen die jij belangrijk vindt aanwezig zijn. Is er een supermarkt, een school of een huisarts? Hier kom je achter door de buurt te ontdekken. Maak een wandeling of ga met de auto een rondje rijden in de omgeving en laat je verrassen door jouw mogelijk nieuwe woonomgeving.

Tip 2: Plan de bezichtiging overdag

Probeer een woning altijd overdag of in ieder geval met goed daglicht te bekijken. Hierdoor krijg je een betere indruk van de lichtinval, het dagelijks leven in de straat en je ziet de tuin op z’n best.

Tip 3: Geef je ogen de kost

Jij bent degene die in het huis gaat wonen, dus kijk goed rond en neem de tijd. Check alle ruimtes van kruipruimte tot zolder, van keuken tot achtertuin. Voelt de sfeer goed? Past de woning je als een jas? Dan is dit vast jouw droomwoning!

Tip 4: Zet de roze bril even af

Je koopt een huis, niet de meubels of de wandafwerking! Sommige woningen zijn perfect ingericht en juist hierdoor kun je meteen verliefd worden. Dit is immers het interieur wat je graag zou willen hebben. Probeer tijdens de bezichtiging de meubels weg te denken en plaats in gedachten jouw eigen stoel / bank of eettafel in de ruimte gecombineerd met een door jezelf gekozen wandafwerking.

Tip 5: Hoe is het schilderwerk?

Van hoge kosten na aankoop van de woning wordt niemand blij. Daarom zal de makelaar je informeren over het schilderwerk en de staat van bijvoorbeeld de kozijnen. Maar check dit ook zelf in iedere ruimte en stel er vragen over als je er niet zeker over bent.

Tip 6: Onderzoeksplicht

Wist je dat je als kijker ook een plicht hebt? De verkoper heeft de plicht zaken aan de makelaar te vertellen over eventuele gebreken. En jij als kijker de plicht om hier naar te vragen. Dit noemen we een ‘onderzoeksplicht’. Vraag dus tijdens de bezichtiging of het huis gebreken heeft en kijk zelf ook goed rond.

Tip 7: En de apparaten?

Ga na hoe oud de cv-ketel is en wat de staat is van de keukenapparatuur. Houd eventueel rekening met kosten voor de vervanging ervan.

Heb je hulp nodig bij het bezichtigen? Als aankoopmakelaar gaan we graag met je mee! Check hier de voordelen van een aankoopmakelaar. 

 

Neem contact op

Dhr. Kuikman

Zwaag

"Makelaar is zeer deskundig, het contact was goed en correct. Het huis was boven verwachting snel verkocht. Ik kan 4x1 iedereen aanraden."

5/5

Neem contact op

Wij staan je graag te woord.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Sluiten
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×