Met onze blogartikelen houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen in de huizenmarkt

Een watervriendelijke tuin, hoe doe je dat?

 april 2017  
Deze dagen is het gelukkig overal vrijwel droog, dit is in ons mooie Nederland wel eens anders. Nederland is een waterland. Hoe bereid je je tuin voor op hevige regen? Hoe maak je je tuin watervriendelijk? En hoe zorg je ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat? Met deze eenvoudige tips is het zo geregeld.

Even voorstellen…

 september 2016  
Lievelingsland? Frankrijk is een land waar ik graag naar toe ga. Niet te ver weg en met veel verschillende gezichten. Heuvellandschappen in het noorden, prachtige gebieden in het midden, oosten en zuiden, maar ook natuurlijk Parijs! En zomers vaak zon!

Gezonde spanning als bij een examen…

 juni 2016 
Herkent u dit? U speelt met de gedachte: ‘Blijven we in dit huis wonen, of is het tijd voor een volgende stap? De kinderen zijn nu groot genoeg om de verandering ook te begrijpen. Het is niet dat het huis niet meer bevalt, maar gewoon….

Even voorstellen..

 juni 2016  
Lievelingsland? ‘Australië. Na mijn studententijd ben ik een jaar reizend en werkend door Australië getrokken. De natuur is fantastisch en de bevolking ontzettend behulpzaam en vriendelijk. Ik zeg altijd: Als ik ooit terug ga, blijf ik er wonen.’  

Tijd voor een volgende stap?

 februari 2016 

Het is begin winter, een tijd van bezinning, gezellig thuis, bij de kachel of misschien wel een open haard. Buiten wordt het steeds frisser en een warme beker chocolade komt steeds vaker in uw gedachten.

4x1 Klustips voor het najaar

oktober 2015

Snoei de struiken langs de gevel
Het is belangrijk dat hout of struikgewas minstens 10 cm van de woning verwijderd blijft. Zo blijft luchtstroming langs de gevel mogelijk. Na een regenbui kan de gevel dan goed opdrogen.

Woningtekort

september 2015

De afgelopen maanden waren positief voor de woningmarkt! Voldoende woningaanbod, corne van dis, uw makelaar bij 4x1 Makelaardij in Hoorn een lage rente, aantrekkelijke huizenprijzen en een lage overdrachtsbelasting. Dit alles heeft er mede aan bijgedragen dat er in de afgelopen 2 kwartalen veel woningen zijn verkocht in Nederland en specifiek ook in West-Friesland. Ook bij 4x1 Makelaardij hebben we deze positieve sfeer gemerkt. In de afgelopen 12 maanden hebben we 154 woningen verkocht! (bron: funda.nl)

Wat is wijsheid? Hoe lang zet je je rente vast?

augustus 2015

Als je op het punt staat om de rentevaste periode van je hypotheek te gaan verlengen, dan kun je twee kanten op. Een jaar of vijf vastzetten tegen een rente van onder de 3%, of kiezen voor een rentevaste periode van tien, twintig jaar of langer tegen een rentepercentage van zo’n 4%.

5 vragen aan Corné van Dis 

maart 2015

In 2008 startte Corné van Dis samen met Edward Roozendaal 4×1 Makelaardij. Door de jaren heen is het team uitgebreid met Leonie Hoff, Annemarie Kat en Helma Kuipers. 

Zijn uw huis en tuin al winterklaar? 13 Tips voor een veilige winter!

december 2014

Een goed onderhoud aan uw woning is het gehele jaar door nuttig. Echter, met de winter voor de deur is het extra belangrijk dat u de puntjes nog even op de i zet. Door uw woning zowel van buiten als van binnen goed te onderhouden houdt u de waarde van de woning op peil en komt u niet voor onverwachte uitgaven te staan door achterstallig onderhoud.

Gratis Waardebepaling

november 2014

Indien u overweegt uw woning te verkopen of al besloten heeft dat u uw woning of appartement wilt verkopen is het uitnodigen van een makelaar voor een vrijblijvende waardebepaling een goed begin. Let er hierbij op dat een taxatie van uw woning iets anders is als een vrijblijvende waardebepaling. Een vrijblijvende taxatie bestaat dus niet.

Kippenvel...

februari 2014

04-01-2014, op zich al een bijzondere dag gezien onze bedrijfsnaam, maar juist op deze dag belt de eigenaar van de website: ‘wieisdebestemakelaar.nl’ ons op om mee te delen dat we door onze klanten zijn uitgeroepen als ‘beste makelaar van Noord-Holland in 2013’. Voorafgaand in de maand december waren we door de verkiezing ‘Makelaar van het jaar’ uitgeroepen tot nummer. 12 van Nederland en de beste van West- Friesland! Ja, dan kan ik zeggen dat onze beste wensen al in de eerste maand van het jaar 2014 zijn uitgekomen!

Mijn droomwoning staat (nog) niet te koop

januari 2014

Wie doet het niet? Op een druilerige zondag middag, huisjes kijken? Even op Funda kijken wat het interieur van de buren is, hun huis staat net sinds deze week te koop. Of die collega die laatst vertelde een nieuw huis gekocht te hebben. Eens kijken wat daar de verkoopprijs van was. Al speurend naar deze leuke informatie bekruipt u het gevoel ook best in de toekomst eens te willen verhuizen. Maar.. ja een makelaar uitnodigen is meteen zo officieel. Kan het ook anders? Ja dat kan!

4x1 Makelaardij beste makelaar van West-Friesland

december 2013

Voor het tweede jaar op rij organiseerde de organisatie Vastgoed de verkiezing Woningmakelaar van het Jaar. Deze onafhankelijke, overkoepelende verkiezing is bedoeld voor makelaars die zich in de huidige moeilijke markt positief weten te onderscheiden. Op Kasteel Groeneveld in Baarn zijn deze week de winnaars van de verkiezing Woningmakelaar van het Jaar 2013 bekend gemaakt.

Waarom tevreden?

november 2013

Onlangs vroeg ik een klant: ‘Waarom bent u zo tevreden?’, waarop de klant antwoordde ”Vanaf dag 1 je enthousiasme, je inzet, je echte interesse in ons als verkopende partij, je kennis en vooral je onlosmakende doorzettingsvermogen. Als een vraagprijs niet het gewenste resultaat oplevert, dan de strategie wijzigen naar biedingen vanaf, als een landelijke Open Huis niet het gewenste resultaat oplevert, dan een kijkdag waar jij als makelaar zelf aanwezig bent. Kanalen bewandelen waar anderen niet aan denken.

Dé ideale situatie? Het kan! 

september 2013

Helemaal verliefd was ze, een dame van middelbare leeftijd, op een huis wat ze in de 4x1 Krant had zien staan. Een sfeervolle woonkamer, moderne keuken en een mooi aangelegde tuin. Met 2 slaapkamers was deze woning haar op het lijf geschreven. Minder onderhoud, geen direct ruimteverlies in de bad- en slaapkamers. Ze zag het helemaal zitten om hier te gaan wonen. Na de bezichtiging kon haar niets meer weerhouden.