Tijd voor een volgende stap?

Februari 2016

Het is begin winter, een tijd van bezinning, gezellig thuis, bij de kachel of misschien wel een open haard. Buiten wordt het steeds frisser en een warme beker chocolade komt steeds vaker in uw gedachten.

We brengen meer tijd binnen in huis door en dan denk je, is dit nog wat ik wil? We dromen over een mooie woon/eetkeuken of misschien een woning met net wat meer ruimte. Mogelijk is het nu het juiste moment om de verkoop van uw woning te overwegen. Terwijl u heerlijk genesteld ligt onder een warme deken op de bank, hoeven uw dromen over een nieuwe woning niet te wachten tot de lente. Juist nu zijn er veel mogelijkheden en kansen.

Kansen
Wat zijn dan uw kansen op de huidige woningmarkt? De rente is nog steeds erg laag. Een hypotheek afsluiten voor een percentage van 2,5% - 3% is mogelijk. Welk rente percentage betaalt u nu en wat zou het verschil tussen deze percentages nu daadwerkelijk voor u betekenen? Het antwoord op deze vraag kunt u eens gaan uitzoeken. Is het antwoord positief, dan zijn er diverse mogelijkheden, ook voor u!

De praktijk
Graag geef ik u inzicht in een situatie uit de praktijk: ‘Enige weken geleden mocht ik voor klanten hun woning verkopen van € 224.000, -. Dit stel heeft bij mij hun nieuwe droomhuis gekocht voor € 341.000, -. Voor nagenoeg dezelfde woonlast per maand genieten zij nu van meer ruimte, een super fijn huis en een stap die zij eerder écht niet konden maken. Ook voor u zijn kansen als deze bereikbaar in de in de huidige woningmarkt’!

Juist nu!
Het loont zich dus om juist nu de stap naar een andere woning te overwegen. En dan niet alleen door de fiscale mogelijkheden, maar ook met oog op uw toekomst. Een ruimer huis voor uw groter wordende kinderen, een grotere tuin voor uw huisdieren of gewoon het realiseren van de droom die altijd onbereikbaar was.

Corné van Dis
mailto:cornevandis@4x1.nl
06-52048865