Gratis Waardebepaling

november 2014

Indien u overweegt uw woning te verkopen of al besloten heeft dat u uw woning of appartement wilt verkopen is het uitnodigen van een makelaar voor een vrijblijvende waardebepaling een goed begin. Let er hierbij op dat een taxatie van uw woning iets anders is als een vrijblijvende waardebepaling. Een vrijblijvende taxatie bestaat dus niet.

Als u de afspraak heeft gemaakt zijn er een aantal dingen die u zelf kunt voorbereiden.

  1. U kunt bijvoorbeeld een lijstje maken van de dingen waarop u graag een antwoord wilt zoals wat zijn evt. kosten van een verkoopopdracht en welke werkwijze wordt gehanteerd bij een verkoop. Stel zoveel mogelijk vragen! U kunt niet goed genoeg geïnformeerd zijn als u daadwerkelijk aan de verkoop gaat beginnen.
  2. Praktisch moet u uw huis ook voorbereiden op het bezoek van de makelaar.
  3. Plan het gesprek op een rustig moment zonder kinderen.
  4. Zorg dat uw huis zoveel mogelijk opgeruimd is en dat u kleine herstellingen heeft gedaan voordat het gesprek plaatsvindt.

De makelaar kijkt naar een woning of appartement als een professionele consument. Wellicht kunt u zich voorstellen dat na jaren van bezichtigen, aankopen en taxeren er een radar ontstaat voor wat consumenten mooi vinden, welke reactie er volgt na het zien van uw woning en welke eerste indruk uw woning achterlaat bij een potentiële koper. Als de makelaar een uitgeleefde woning ziet weet hij/zij welke indruk dit geeft bij een kijker tijdens een bezichtiging. In de waardebepaling wordt hiermee rekening gehouden. Een schoon en onderhouden huis is dus een must.

Voor een vrijblijvende waardebepaling bent u bij 4x1 Makelaardij aan het goede adres. Corné van Dis en Edward Roozendaal komen graag bij u langs voor een gratis gesprek. Neem contact op via 0229-285170 of info@4x1.nl.