Waarom tevreden?

november 2013

Onlangs vroeg ik een klant: ‘Waarom bent u zo tevreden?’, waarop de klant antwoordde ”Vanaf dag 1 je enthousiasme, je inzet, je echte interesse in ons als verkopende partij, je kennis en vooral je onlosmakende doorzettingsvermogen. Als een vraagprijs niet het gewenste resultaat oplevert, dan de strategie wijzigen naar biedingen vanaf, als een landelijke Open Huis niet het gewenste resultaat oplevert, dan een kijkdag waar jij als makelaar zelf aanwezig bent. Kanalen bewandelen waar anderen niet aan denken. De nieuwsbrief van jullie, in oktober de woonmaand met het 4x1 woonspreekuur.” Wow, als zelfstandig ondernemer en eigenaar is het prachtig om aan het roer te staan van een representatief en goed lopend makelaarskantoor. Ondernemen met passie en enthousiasme met de klant op nummer 1. En ook dat dit nog eens allemaal gezien en gewaardeerd wordt door onze klanten! De klant stelde mij ook een vraag: ‘Wanneer ben jij tevreden?’, waarop ik hem kon vertellen: ‘Ik ben tevreden als mijn klanten tevreden zijn. Ik probeer er echt te zijn voor de klant, in welke situatie dan ook. Juist de variatie in het type mensen en de verschillende woonwensen, van appartement tot villa, maken mijn functie uitdagend. De samenwerking met het team en het geeft veel voldoening als we zien dat de door ons bedachte acties aanslaan bij onze klanten. Het lukt niet altijd om positief te zijn, maar wel om realistisch te zijn. Door negatief te denken kom ik nergens, door positief te denken gebeuren ook positieve zaken. Zo is 2013 al heel anders gelopen dan ik aan het begin van dit jaar had verwacht. Door deze vraag van mijn klant, dacht ik terug aan hoe het jaar tot dusver is gelopen, de 4 seizoenen bij 4x1 in 2013.

Winter 2013: vanaf januari hadden we verwacht dat de markt in een rustig vaarwater terecht zou komen, vanwege het feit dat het niet meer mogelijk is om een 100% aflossingsvrije hypotheek af te kunnen sluiten. Het tegendeel is bij 4x1 Makelaardij bewezen. Door de nieuwe acties, de innovatieve werkwijze en de aanhoudende inzet van de het 4x1 team is het een prachtig jaar geworden. Vele huizenkopers lieten zich er niet van weerhouden om hun droomhuis in 2013 te gaan kopen.

Lente 2013: drukste kwartaal sinds de oprichting van 4x1 Makelaardij.

Zomer 2013: terwijl de bewoners van West-Friesland genoten van het mooie weer, heeft het team van 4x1 niet stilgezeten en nieuwe acties bedacht, bijvoorbeeld gratis ijsjes uitdelen in Bangert- Oosterpolder, woonspreekuur in de maand oktober en de promotiewagen actie. Herfst 2013: in het nieuws wordt aangegeven dat herstel van de woningmarkt wordt verwacht en dat is ook echt gebleken in de eerste maand van het vierde kwartaal. Nu al hebben we vele positieve reacties van zowel kopers als verkopers van woningen. Veel klanten hebben bij ons hun woning in de verkoop gezet en we hebben dit kwartaal nu al 17 woningen mogen verkopen.

Wat ons betreft kunnen we zegen: De crisis in de woningmarkt heeft zijn dieptepunt bereikt. Bent u er klaar voor om uw woning te verkopen? 4x1 Makelaardij is er in ieder geval klaar voor om uw woning te verkopen!

4x1 Makelaardij; de 1e stap bij verhuizen.

Corné van Dis
Makelaar/Taxateur