Dé ideale situatie? Het kan!

september 2013

Helemaal verliefd was ze, een dame van middelbare leeftijd, op een huis wat ze in de 4x1 Krant had zien staan. Een sfeervolle woonkamer, moderne keuken en een mooi aangelegde tuin. Met 2 slaapkamers was deze woning haar op het lijf geschreven. Minder onderhoud, geen direct ruimteverlies in de bad- en slaapkamers. Ze zag het helemaal zitten om hier te gaan wonen. Na de bezichtiging kon haar niets meer weerhouden. Na de onderhandeling had ze het huis gekocht voor een juiste prijs. Alleen, ze had nog een eigen huis te verkopen, een prachtig gelegen vrijstaande woning. Met die opdracht belde ze mij. Een hele uitdaging! Veel mensen geven tegenwoordig het advies eerst verkopen en dan kopen, en met dit advies is niets mis. De woningmarkt van vandaag de dag is redelijk onvoorspelbaar. Het ene huis verkopen wij met een maand en een ander huis staat een jaar te koop. Onze ervaring is wel dat als een woning op een juiste manier gepresenteerd wordt, een actieve en enthousiaste makelaar en een marktconforme prijs veel invloed kunnen hebben op een voorspoedig verloop van het verkooptraject.

Deze mevrouw zou binnen 4 maanden de sleutel van haar nieuwe woning krijgen. We hebben dan ook direct ons beste beentje voor gezet. Foto’s werden gemaakt door de styliste, een uitgebreide brochure werd gemaakt en een volledige presentatie op 4x1.nl en funda.nl was snel voor elkaar. Als extra opties werden er een hoogtefoto gemaakt, werden er flyers in de buurt verspreid, een vermelding in de supermarkt opgehangen en er werd een advertentie in de 4x1 Krant geplaatst. Dit alles niet zonder resultaat, al snel kwam de 1e bezichtiging, gevolgd door een 2e, de 3e en de 4e bezichtiging. De laatste kijkers hebben de woning gekocht. Het was een mooie uitdaging voor ons om binnen 5 maanden, een tevreden verkoper en blijde kopers te realiseren.

Over het verkopen van een huis kan men uren praten, maar het belangrijkste is het doen. Dus wilt u uw woning niet alleen ‘Te Koop’ zetten, maar ook verkopen? Neem contact met ons op en we kijken samen met u naar de juiste presentatie en een marktconforme prijs. Wij zetten ook voor u ons beste beentje voor. Zo werkt dat bij 4x1 Makelaardij!

Corné van Dis
Register makelaar & taxateur